2011. október 9., vasárnap

Játék a fémkeretes dobozzal

Szilvi hirdette meg a játékot, s részese lehettem. Nem volt könnyű, de megérte, mert sokat tanultam belőle. Itt leírom tapasztalataimat,s néhány képet hozzá.
Szilvi blogja:
http://vigyazzkeszvarrj.blogspot.com/2011/10/kreativ-jatek-eredmeny-hirdetes.html

A csomag megtekintése. (Szilvitől kaptam, az anyagot választani lehetett.) Az anyag gyönyörű, csak arra nem gondoltam, hogy a mintázata miatt nehéz lesz díszíteni, mert maga az anyag nem bírna el sok „csicsát”. Legszívesebben díszítés nélkül hagytam volna.

Szabás: Először papírból készítettem el, majd azután szabtam.

Szalagozás, gyöngyözés: a gyöngyözést még szabás előtt csináltam, mert ott van egy hajtás.

Az oldala és a zseb varrása. Illetve ez egy elválasztó csak, talán a zseb jobb lett volna.

Rögzítés, ragasztás: Először csipesszel rögzítettem, majd néhány helyen ragasztópisztollyal megerősítettem. Mindenféle ragasztót, amim csak volt (kétoldalas textilcsík, folyékony, stb) kipróbáltam. A ragasztópisztoly se a legjobb, vagy én vagyok ügyetlen.

Összeállítás: a doboz „szája” mentén lazán összevarrtam a két anyagot (gondoltam, így könnyebben belemegy a keretbe) s hozzávarrtam az oldalakat(de minek!!!) és az elválasztót is.

Szétvágás: Természetesen, így nem tudtam a keretet rátenni, mit tegyek, szétvágtam az oldalát, ez tűnt a legkézenfekvőbbnek. Majd csak lesz valami!!

Rátettem a keretet, ekkor vettem észre, hogy a keret belül nem folyamatos, ezért levettem a keretet, s a selyemszalagból mind a 8 sarkára tettem takarásnak.

Megpróbáltam rákalapálni és fogóval rögzíteni a keretet. Nem állítom, hogy sikerült!

Aztán kézzel „összekínlódtam” a szétvágott oldalakat. A végére teljesen kipurcantam.

Reménykedem, hogy a többiektől kapok egy kis ötletet a hibáim kijavításához! Én lelkes amatőr vagyok, a profiknak biztos nem jelentett gondot az elkészítés!